• Nog 5 minuten voor de aftrap van FC Breukelen 1 - ZOB 1. Scheidsrechter Roelof Luinge komt met beide selecties naar de rand van het veld. De opstelling van Breukelen wordt door de lokale stadionspeaker omgeroepen. Maar..... geen speler van de JO14-1 te zien om met onze jongens het veld op te lopen! Mensen worden onrustig, zijn ze deze belangrijke datum vergeten? Willen ze niet deelnemen in de penaltybokaal? Zijn ze naar het verkeerde veld gelopen? En dan komt trainer/coach Hans de Bie met het verlossende woord. Nee, de jongens zijn aanwezig maar dit zijn stoere jongens! Zij lopen niet meer aan de hand van de selectiespelers! En daar zullen we het mee moeten doen. Afwachten tot dat de scheidsrechter voor het einde van de eerste helft fluit om de JO14 op het hoofdveld te zien.

  En dan de volgende verrassing! De geruchten gingen al dagen door het dorp en aan de zijlijn wordt het al gefluisterd! Breukelen heeft een zeer ervaren keeper als back-up voor onze Nick Turksma kunnen binnenhalen! Maar dat is … toch ….., ja, Michael Moen, steunpilaar van onze derde! Vandaag als stand-in voor Nick maar vooral stand-in-de-weg voor de JO14-1 in de penaltybokaal. 

  Stoere jongens die het zijn laten de junioren van de JO14-1 zich hierdoor niet afschrikken. Boem Boem Bart doet zijn bijnaam eer aan – knalhart beneden rechts in de goal en bij de tweede strak links, Michael met al zijn ervaring volstrekt kansloos!

  Maar dan, stoer of niet stoer... Ook Michael Moen (vanaf heden M&M geheten) kent zijn pappenheimers. Jip, Samuel, Lars, Walid en Delowan vonden in Michael hun heer en meester, met een aantal fantastische reflexen op de lijn! Ervaring is in dit soort situaties toch ook heel belangrijk. Benjamin He zette Michael geweldig op het verkeerde been maar werd daarna overmodig. Als ware hij Panenka op de EK 1976 (voor de jeugdige lezers, zoek dit op op Youtube) probeerde hij Michael te passeren maar Michael had hem door en bleef staan!

  Sergio wist met zijn eerste penalty te scoren maar had pech met de tweede. ALs er een VAR was geweest, was hij misschien nagekeken maar die stond helaas vandaag uit. De bal kwam op de onderkant van de lat en kwam weer terug het veld in.  Joel, Victor, Benjamin Ha en Mohammed vonden het net 1 keer.

  Bji de laatst penalty die werd genomen kwam scheidsrechter Luinge met beide teams het veld al weer op.

  Complimenten aan Hans de Bie en zijn technische staf voor deze leuke en disciplineerde groep jongens in de JO14-1!