• Schoolvoetbal FC Breukelen 2023

  28 mei 2023
 • Na een te lange afwezigheid hebben 5 vrijwilligers de handschoenen weer opgepakt om het schoolvoetbal voor de groepen 3 t/m 8 weer nieuw leven in te blazen. Na een goede voorbereiding was het afwachten of er veel kinderen zin hadden om mee te doen. En dat bleek, maar liefst 275 jongens en meisjes hadden zich ingeschreven en dat resulteerde in 28 teams die mee deden om aan het eind van het toernooi de grote beker te winnen. De vertegenwoordigde scholen waren de Schepershoek, de Willibrordus, de Regenboog en de Bijenschans en uit Nieuwer ter Aa deed de School met de Bijbel mee. Na wat gepuzzel met het wedstrijdschema speelde elk team in ieder geval 4 wedstrijden en kon de strijd op 24 mei om 15 uur beginnen. De organisatie kreeg tijdens het toernooi gelukkig hulp van meerdere vrijwilligers die de taken als omroepster, gastvrouw, barmedewerker en spelbegeleider op zich namen zodat de hele dag goed zou verlopen. Na de aankomst van alle kinderen krioelde het van de kinderen op het sportpark. Door de goede begeleiding die de teams onder hun hoede hadden genomen kon er om 15 uur afgetrapt worden voor de 1e wedstrijdronde. Al snel was het enorme enthousiasme te zien en te merken bij de kinderen, ouders, leraren en publiek dat het goed is dat schoolvoetbal weer georganiseerd wordt in Breukelen. Nadat alle wedstrijden gespeeld waren en het stof neer gedaald was op de velden kon de balans opgemaakt worden welke school er in welke groep gewonnen had.

  Groep 3:          de Willibrordus

  Groep 4:          de Schepershoek

  Groep 5:          de Schepershoek

  Groep 6:          de Willibrordus

  Groep 7:          de Bijenschans

  Groep 8:          de Willibrordus

  De teams kregen van de organisatie een grote wisselbeker en een medaille uitgereikt en dit resulteerde in een groot feest bij de winnende scholen. Op de wisselbeker wordt het jaartal en school gegrafeerd die gewonnen heeft zodat zichtbaar is welke school welk jaar heeft gewonnen.

  De organisatie is blij dat dit initiatief met zoveel enthousiasme ontvangen is wat te merken was aan de vele complimenten die we gedurende het toernooi maar ook na het toernooi ontvangen hebben. Buiten wat kleine incidenten, wat door de aanwezige EHBO’ers goed is opgepakt, kunnen we spreken van een geslaagde dag. Ook kunnen we mede delen dat we ook volgend jaar weer een schoolvoetbal toernooi gaan organiseren bij FC Breukelen. We hebben nu al wat punten die we kunnen verbeteren en met hetzelfde enthousiasme als dit jaar zal dat toernooi zeker weer een mooie editie van het schoolvoetbal worden. Mochten er tips en tops zijn laat het aan de school weten dan kunnen we deze meenemen in de voorbereiding volgend jaar.

  Bij deze wil de organisatie alle vrijwilligers, kinderen, spelbegeleiders, publiek en scholen hartelijk bedanken voor jullie bijdrage en we hopen de meeste van jullie volgend jaar weer terug te zien bij de volgende editie van het schoolvoetbal bij FC Breukelen.

  Met vriendelijke groet en hopelijk tot volgend jaar,

  De organisatie