• Spelersvolgsysteem voor de jeugd en de AVG

  4 jan 2021
 • Beste leden en ouders/verzorgers van onze jeugdleden,

   

  Onze jeugdcommissie is druk bezig om de jeugdopleiding nog beter te organiseren en te stroomlijnen. Het jeugdbeleidsplan is volledig herschreven en vooral geactualiseerd waardoor het beleidsplan nog beter aansluit bij de ambities van onze club. We zijn immers een dorpsclub met ambitie. Dat houdt in dat we voor al onze leden, jong en oud, de beste faciliteiten willen creëren om hun talenten tot hun recht te laten komen op hun eigen niveau. 

  Eén van de belangrijke elementen hierin is dat we een spelersvolgsysteem (SVS) op hebben gezet voor onze jeugdleden. Met dit SVS geven we de trainers, leiders en de technische afvaardiging van onze jeugdcommissie de mogelijkheid om objectief de sterke punten, verbeterpunten, de ontwikkeling en het niveau van al onze jeugdspelers vast te leggen en met elkaar te vergelijken. Hierdoor gaan we ervoor zorgen dat al onze jeugdleden nog beter een ontwikkeling en spelniveau kunnen krijgen dat recht doet aan hun niveau. In een relatief kleine club als FC Breukelen zal het nooit lukken om dit 100% sluitend te krijgen, soms zal een individuele speler net iets hoger of lager moeten spelen dan hij of zij eigenlijk aankan. Dat is inherent aan een club als FC Breukelen, wij hebben nou eenmaal geen 5 of meer jeugdelftallen per leeftijdscategorie. 

  Daarom hebben we het SVS geïntroduceerd om te zorgen dat we zo goed mogelijk iedereen kunnen plaatsen op zijn of haar niveau. 


  Het SVS is AVG-proof. De gegevens die worden vastgelegd, zijn alleen voor intern gebruik. De trainer/coach vult de gegevens over een speler in en slaat deze centraal op. Uiteraard blijven alle gegevens binnen de club en heeft geen enkele buitenstaander toegang of beschikking over de inhoudelijke gegevens. Alleen de leden van de jeugdcommissie hebben toegang tot de gegevens. Hiermee is de privacy van al onze jeugdleden gewaarborgd. 

  We verwachten dat we met de introductie van het SVS onze jeugdleden op een nog hoger plan krijgen, waardoor de sportieve ambitie van onze senioren (het eerste minimaal 1e klasse met een dominant aandeel van "eigen" voetballers) nog betere invulling krijgt. 

  Mocht je meer informatie willen over het SVS, meld je dan bij de jeugdcommissie via jeugdcommissie@fcbreukelen.nl. Zij kunnen je al je vragen beantwoorden. Heb je als ouder/verzorger bezwaren tegen opname van jouw kind in het SVS, meld dit dan ook bij jeugdcommissie@fcbreukelen.nl.

  Met vriendelijke groet,


  De jeugdcommissie