• Update Maatregelen Corona-virus - het complex blijft gesloten

  17 mrt 2020
 • Beste leden, ouders/verzorgers van onze jeugdleden en fans.

  De eerder aangekondigde maatregelen van het kabinet om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, zijn zoals jullie allemaal wel zullen weten verlengd in ieder geval tot en met 6 april. Dat betekent ook dat er langer niet gevoetbald kan worden in alle Nederlandse competities van het betaald- en amateurvoetbal. De directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee heeft de volgende boodschap verspreid aan alle voetbalclubs in Nederland: ‘Onze oproep aan alle clubs is om gehoor te geven aan de nieuwe maatregelen, alles te sluiten en ook niet collectief te trainen.’

  Zoals bekend heeft het kabinet verordeneerd dat alle sportclubs in Nederland dicht moeten. Dat geldt voor alle sportaccommodaties, dus ook voor de trainingsfaciliteiten en stadions van het betaalde voetbal en van alle amateurclubs. ‘Het advies van de KNVB is om hier uiteraard aan mee te werken, alles te sluiten en ook niet collectief te trainen. Als FC Breukelen hebben we logischerwijs gehoor gegeven aan dit verzoek.

  De KNVB houdt voor de hervatting van de competities rekening met de tijd die de selecties nodig hebben om weer wedstrijdfit te worden’, aldus de voetbalbond.

  We verzoeken iedereen om uitvoering te geven aan deze maatregel en hier rekening mee te houden. De kinderen die nu niet naar school kunnen, waren de afgelopen dagen veel te vinden op het complex van FC Breukelen waardoor er op een gegeven moment meer dan 100 kinderen op het sportcomplex liepen te voetballen. Een beeld wat we in normale omstandigheden heel graag zien, maar op dit moment is dat gezien de maatregelen die er zijn genomen absoluut niet de bedoeling. Laten we zorgen dat we allemaal, leden, ouders/verzorgers van leden en overige betrokken, rekening houden met het stringente advies van de overheid en de KNVB. 

  Met vriendelijke groet,
  Het bestuur