• Verantwoord alcoholgebruik bij FC Breukelen

  29 feb 2024
 • Beste spelers, ouders, leiders en vrijwilligers,

  Zoals bij iedereen bekend, is het gebruik van alcohol voor personen jonger dan 18 jaar wettelijk niet toegestaan. Alcohol is, vooral bij jongeren, schadelijk voor de gezondheid.

  • Alcohol drinken is schadelijk voor de ontwikkeling van de hersenen en andere organen die in de groei zijn.
  • Alcohol drinken op jonge leeftijd kan leiden tot problemen met alcoholgebruik op latere leeftijd (verslaving).
  • Jongeren lopen sneller het risico alcoholvergiftiging te krijgen. Daarom is het voor jongeren onder de 18 jaar beter om helemaal geen alcohol te drinken.

  FC Breukelen wil in de kantine een verantwoord alcoholgebruik realiseren en past vanzelfsprekend de wettelijke regels toe. Ze zijn niet alleen wettelijk vastgesteld maar onze club realiseert zich terdege dat drankgebruik bij jongeren een ernstige aanslag kan plegen op de gezondheid en de sportbeleving. Daarom voor de duidelijkheid het beleid van FC Breukelen.

  Het is niet toegestaan om zelf meegenomen alcohol te nuttigen op het terrein of in de kleedkamer van FC Breukelen. In de kantine zal actief worden gecontroleerd op de leeftijd van aanwezigen die alcohol bestellen of nuttigen.

  Als er twijfel is over de leeftijd van iemand die alcohol bestelt, dan zal worden gevraagd naar een identiteitsbewijs. Ook het verstrekken van alcohol van meerderjarigen aan minderjarigen is niet toegestaan. Bij overtreding van het alcoholverbod kan de politie of de toezichthouder van de gemeente een boete uitdelen en dit willen we uiteraard ook voorkomen. De boete zal door FC Breukelen worden verhaald op diegene die zich niet aan de wettelijke voorschriften heeft gehouden.

  We doen dan ook een beroep op alle bezoekers van onze kantine, leden en niet leden, de (wettelijke) regels te respecteren en zo gezamenlijk bij te dragen aan een verantwoord alcoholgebruik bij FC Breukelen.


  Met vriendelijke groet,
  Het bestuur.