• Voorbeschouwing PLAY OFFS | FC Breukelen 2 - IJFC 3

  FC Breukelen 2 speelt zaterdag de halve finale voor promotie naar de 1ste klasse. Afgelopen zaterdag werd er gewonnen van DHSC met 5-4. De volgende ronde (de halve finale) nemen zij het op tegen IJFC 3.

  IJFC is een bekende tegenstander van FC Breukelen 2. Dit seizoen zaten zij in de competitie met IJFC, waarbij er twee keer verloren werd. Terwijl ik dit schrijf zet ik ‘Eye of the tiger’ op. Ik zie Sylvester Stallone voor me, die zich klaarmaakt voor een zwaar gevecht. Dit is precies de voorbereiding die alle spelers van FC Breukelen 2 deze week zullen hebben. Want iedereen weet dat dit een hele zware zaterdag gaat worden. Een typische wedstrijd van bloed, zweet en tranen. En hopelijk zijn er tranen van verdriet voor IJFC en tranen van geluk voor Breukelen. Maar om dat te bereiken, zullen we u ook weer hard nodig hebben.

  De eerste ontmoeting dit seizoen tegen IJFC was ronduit belachelijk. Ook IJFC heeft net als Breukelen een aanhang, alleen hebben zij er één om je diep voor te schamen. De spelers houden van provoceren maar hun aanhang ook. Het liep dan ook erg uit de hand in deze wedstrijd waarbij er veel meer dan 22 man op het veld te vinden waren. De wedstrijd werd uiteindelijk op een andere datum uitgespeeld en Breukelen verloor met 0-1. Meer wil ik hier eigenlijk niet over zeggen.

  Voetballen vanuit je eigen kracht, om het maar weer even positief te houden. Dat is wat Breukelen zaterdag moet doen en waar zij erg goed in zijn. Het team heeft 15 Rocky’s die het hele seizoen gedrild zijn om zaterdag een topprestatie te leveren. Daar hebben de trainers Harold en Rini wel voor gezorgd. In de voorbereiding van dit seizoen werd er vier keer in de week getraind en dat werd niet altijd op het voetbalveld gedaan. Met 6 auto’s reden we naar de bossen waar we vervolgens helemaal tot het uiterste moesten gaan. Nog even een 4 KM sprint als afsluiter was daar niks bij. Helaas begon het al iets te schemeren toen we aan deze laatste oefening moesten beginnen en liepen we een half uur later met de zaklampjes op twee telefoons (die van Harold en Rini) nog twee spelers in het donker te zoeken. Het hele seizoen is er door de jongens goed getraind, iets waar we elke zaterdag weer profijt van hadden want dan wonnen we het op uithoudingsvermogen.

  Toch was de tweede ontmoeting met IJFC weer een lastige. Dit keer moest FC Breukelen uit en daar had niet iedereen evenveel zin in. Natuurlijk was iedereen ervan bewust dat er weer gestreden moest worden, maar een team als IJFC doet dat ook, alleen dan in negatieve zin. Zij zien voetbal echt als oorlog. Uit de kleedkamer kwam een muziek die geïnspireerd was op de maat van de schoten op een slagveld tijdens de tweede wereldoorlog. Zodra de deur openging van de kleedkamer kwam er een partij rook uit, zoals dit een lange tijd boven Rotterdam te zien was (zowel voor de wedstrijd als in de rust). Op het veld werd het er ook niet beter op want het had weinig met voetballen te maken. Natuurlijk helpt een scheidsrechter van de club ook niet mee. Breukelen verloor met 3-2. Meer wil ik er nogmaals niet over zeggen.

  Nu moet er zaterdag gewonnen worden. Anders is het afgelopen. Natuurlijk beseffen de trainers en de spelers dit ook. Zij zullen er alles aan gaan doen om een fantastische prestatie neer te gaan zetten, maar zij hebben wel die positieve energie van jullie nodig die afgelopen zaterdag te zien was bij DHSC. De mensen die langs de lijnen staan waar de jongens van houden, lieve mensen, vrienden, familie. De opa die nog even een knipoog geeft naar zijn kleinzoon, die vader of moeder die dat schouderklopje geeft voordat hun zoon het veld betreedt, de glimlach van elke toeschouwer waardoor je weet dat het gewoon weer een mooie zaterdag gaat worden. Dat we om 13:45 met een bloedgang het terrein van IJFC kunnen verlaten om de overwinning gewoon op onze eigen club te vieren, met de mensen waar we van houden, onze aanhang. U dus. Tot zaterdag.

  Nick Hoogveldt