• Onze mannen mochten het afgelopen zaterdag opnemen tegen de JO11-1 van Elinkwijk voor de bekende KNVB-beker. Nadat onze jongens in de eerste poulewedstrijd hadden verloren van UVV JO11-1 was dit natuurlijk de kraker uit de poule. In de wedstrijd tegen UVV was duidelijk dat onze boys nog even moesten wennen aan het hoofdklasse-niveau. Het tempo is hoger, de tegenstanders beter en de duels pittiger, oftewel een prima wedstrijd om te leren.

  Extra tintje aan de wedstrijd tegen Elinkwijk was dat 2 van onze kanjers van afgelopen seizoen waren vertrokken naar een nieuwe club. Max Turksma en Jack van Baggem waren overgestapt naar….. Juist, uitgerekend Elinkwijk JO11-1. Elinkwijk had de eerste poulewedstrijd gelijk gespeeld tegen Maarssen, dus zowel Breukelen als Elinkwijk konden allebei de punten gebruiken. Een wedstrijd om de punten met een extra stuk prestige als gevolg van het weerzien met Max en Jack, alle ingrediënten aanwezig voor een prima pot.

  Klokslag 10 uur werd er afgetrapt. Coach Rinaldo en leider Sjoerd hadden onze jongens natuurlijk zoals vorig seizoen al gebruikelijk was uitstekend voorbereid op de wedstrijd. Fysiek en mentaal opgeladen stonden onze jongens aan de start. In de eerste paar minuten Breukelen nog wat teveel ontzag voor Elinkwijk. Het is natuurlijk ook een club met een roemrijk verleden die altijd bekend heeft gestaan om zijn uitstekende jeugdopleiding. Maar ook Breukelen heeft de afgelopen jaren de nodige voetballende talenten in zijn club mogen begroeten en mogen ontwikkelen en na een paar minuten bleek dat het ontzag helemaal niet nodig was.

  Meer en meer kwamen onze jongens beter in het spel en na een minuut of 5 kreeg Breukelen zijn eerste kans. Toch was het Elinkwijk dat op een voorsprong kwam. Uitgerekend Max Turksma schoot vanaf een meter of 20 de bal snoeihard in de verre hoek en onze keeper Thomas was volstrekt kansloos. Thomas die overigens iedere week beter en beter wordt. Onverschrokken duikt hij naar iedere bal, voor de voeten van de tegenstander of plukt hij de hoge ballen uit de lucht. Fantastisch om te zien hoe hij aan het groeien is.

  De 0-1 was eerder een teken voor Breukelen om nog feller en sneller te gaan voetballen en ze wisten dan ook steeds meer kansen te creëren. Nadat Kyan en Jayden het van afstand hadden geprobeerd kwam na een prachtige aanval over meerdere schijven de bal in de voeten van Max Wouters. Zonder aarzeling schoot hij de bal in de touwen achter de kansloze keeper en een heerlijke 1-1 stond op het bord.

  Het ontzag was nu volledig weg en alle schroom werd van Breukelen afgegooid. Goed voetballend ging het balletje rond en werd Elinkwijk af en toe van het kastje naar de muur gestuurd. Het kon dan ook niet uitblijven dat Breukelen op voorsprong zou komen. Na een aanval over links kwam de bal in de diepte uit bij Jarice die zijn uitstekende linker gebruikte om een fantastische voorzet bij de 2e paal af te leveren. Max W. kwam aangestormd en met een halve Bep Bakhuijs kopte hij de bal weergaloos in de goal. Een verdiende 2-1 was een feit en nog was het voor onze jongens niet genoeg. Ze wilden graag voor de rust de beslissing forceren en het was Koen die de 3-1 kon binnenschieten. Wat een heerlijke eerste helft waarin het in grote getale opgekomen publiek werd verwend met een wedstrijd die op en neer ging, waar strijd en passie in zat en waarin Breukelen terecht de voorsprong had genomen.

  Na rust werd al snel duidelijk dat Elinkwijk zich niet zomaar gewonnen zou geven en ze knokten zich terug in de wedstrijd. Ze gingen op zoek naar de aansluitingstreffer en opnieuw Max Turksma wist Thomas te verschalken. Breukelen was aan het wankelen en kwam niet meer van de eigen goal af. Kyan, Lieuwe en Tom vochten als leeuwen achterin om de gelijkmaker te voorkomen. Er werd geknokt voor iedere centimeter maar toch weer Max wist de 3-3 te maken. Tot overmaat van ramp moest Jayden geblesseerd uitvallen waardoor coach Rinaldo moest ingrijpen. Max Wouters kwam vanaf de bank weer terug het veld in als linksachter. Lieuwe schoof door naar het middenveld om eerst spitsen Lucas, Boaz en Jesse van aanvoer te voorzien. In de laatste fase werden Koen en Jarice weer ingebracht en vlak voor tijd ontplofte alles en iedereen wat Breukelen lief heeft op veld 3B.

  Jarice werd op links weggestuurd en rende richting de keeper. Koen was naast hem goed mee gelopen en hield het veld breed. Iedereen hield zijn adem in, zou Jarice kunnen scoren of zou de keeper redden? Jarice spande zijn vlammende linker, richtte en…. Ijzersterk legde hij de bal breed op Koen in plaats van te gaan voor de eigen kans. Koen kon simpel binnen tikken en 10 seconden voor het fluitsignaal pakte Breukelen opnieuw de voorsprong. Elinkwijk kon nog net de aftrap nemen en de scheidsrechter floot af. Een prachtige overwinning die voor alle spelers, staf en publiek als een cadeautje werd gepresenteerd op deze zaterdagochtend.

  Hopelijk gaan onze kanjers nog veel meer van dit soort wedstrijden spelen. Als ze dezelfde passie, strijd en vooral goed voetbal gedurende het seizoen op de mat gaan leggen, dan zullen er nog veel punten gaan volgen!