• Beste leden, jeugdleden en ouders/verzorgers van onze jeugdleden,

  Zoals jullie allemaal weten zijn de maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan aan het versoepelen. Premier Mark Rutte heeft in zijn persconferentie vorige week aangegeven dat kinderen tot 18 jaar weer mogen gaan sporten. Als club willen we hier natuurlijk meteen gehoor aan geven en willen we zo spoedig mogelijk alle jeugdteams gelegenheid geven weer te trainen.

  Dat betekent dat er weer, binnen strikte protocollen, getraind mag worden door de jeugdteams van FC Breukelen. Onderstaand wordt jullie aandacht gevraagd voor de richtlijnen die we met elkaar moeten naleven om verantwoord te kunnen trainen. Daarnaast zullen er per leeftijdscategorie waar nodig rond gestuurd worden zodat iedereen weet wat wel en wat niet te doen. In algemene zin gelden in ieder geval onderstaande richtlijnen.

   Richtlijnen:

  - Alle jeugdteams zullen in de basis op de tijdstippen trainen waarop ze dit seizoen gewend zijn om te trainen. Als dit anders wordt, dan wordt dat gecommuniceerd via de leider of de trainer.

  - Trainers en spelers komen maximaal 10 minuten voor aanvang van de training via aangewezen ingang binnen en lopen direct door naar hun eigen trainingsplek. Na afloop van de training wordt direct het terrein verlaten via de aangegeven uitgang bij het veld waar getraind wordt.

  - Alle spelers zijn thuis omgekleed en hebben hun handen gewassen voordat ze naar de training komen.

  - De trainingen zijn op dit moment op basis van vrijwilligheid. Als ouders of kinderen aangeven nog niet te willen trainen, dan wordt dat uiteraard gerespecteerd. 

  - Als een speler (of trainer) klachten heeft (hoesten, niezen, koorts e.d.), dan blijf je thuis!

  - Ook wanneer je zelf geen klachten hebt maar een gezinslid(/leden) heeft corona-gerelateerde klachten, ook dan blijf je thuis!

  - Tot en met 12 jaar mogen de kinderen weer gewoon trainen. Er hoeft geen rekening gehouden te worden met 1,5 meter afstand. 

  - Jeugd in de leeftijdscategorie tussen de 13 en de 18 jaar mogen in aangepaste vormen trainen en dienen altijd rekening te houden met de 1,5 meter afstand. De KNVB heeft daar goede oefeningen voor samengesteld, deze zijn te vinden op de app "Rinus", de voetbalapp van de KNVB. Deze kan iedereen gratis downloaden.

  - De trainingen kunnen per team alleen doorgang vinden wanneer er een trainer aanwezig is.

  - Er kan geen gebruik gemaakt worden van de kleedkamers, kantine of andere (gemeenschappelijke) ruimtes op het complex van FC Breukelen.

  - Wil je wat drinken bij de training, neem dan een eigen bidon mee. Deel je bidon niet met anderen!

  - Iedereen wordt geacht zich aan de voorschriften en maatregelen te houden die (nog steeds) van kracht zijn. 

  - Er kan alleen getraind worden, er worden geen wedstrijden gespeeld.

  - Alleen trainers en spelers hebben toegang tot het terrein. Ouders hebben dus geen toegang tot het complex.

  - Het complex is alleen geopend voor trainingen die vallen onder de verantwoording van FC Breukelen. Het is niet toegestaan om op andere wijze gebruik te maken van het complex.

  Oproep

  We zijn op dit moment druk bezig om waar mogelijk alle teams weer van een trainer te voorzien. We merken wel dat we daar ondersteuning in kunnen gebruiken, met name in de jongere leeftijdscategorieen. We kunnen dus de hulp van ouders heel goed gebruiken om te zorgen dat alle kinderen in de maand mei nog lekker kunnen trainen. Meld je dan ook aan als (assistent-)trainer van het team van je kind, van je neefje of je buurjongen zodat zij snel weer kunnen voetballen. Je staat er niet alleen voor, de club zal je helpen waar ze kunnen.

  Stuur een mailtje naar bestuur@fcbreukelen.nl en geef je naam, je telefoonnummer en het team door waarbij je wilt hebben, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Alvast dank voor jullie inzet en jullie ontvangen snel meer informatie. 

  Met vriendelijke groet,

  Het bestuur