De KNVB publiceert voor elk seizoen een zogenaamde speeldagenkalender. Met deze informatie kun je kijken welke dagen ingedeeld zijn als wedstrijddagen, beker/inhaal en dergelijke. Ook zijn de (school)vakanties in dit schema verwerkt.

Flexibele winterstop

In deze kalender is er voor het eerst sprake van een flexibele winterstop van 27 januari tot 4 maart. Dit betekent dat er een ruimte van zes weken is ingelast om vier wedstrijden te spelen. Verenigingen kunnen voor deze periode in onderling overleg bepalen of ze een wedstrijd naar een andere datum willen verplaatsen dan op het wedstrijdschema staat aangegeven. Dit geldt ook voor wedstrijden in de A-categorie.

Als verenigingen hier niet uitkomen, dan blijft het schema uiteraard leidend. Deze nieuwe opzet wordt aankomend seizoen getest en op basis van de resultaten wordt gekeken of dit in de toekomst kan worden uitgebreid binnen de reguliere competitie.

Er zijn in de kalender verschillende schema’s te vinden. Aan het begin van het seizoen zal duidelijk worden welk team welk schema gaat volgen.

Speeldagenkalender

KNVB Speeldagenkalender 2017-2018
Download

Schoolvakanties 2017-2018