• Vorige week wisten onze jongens in een thriller te winnen van FC Amsterdam JO11-1. Het gebeurt niet vaak dat je als jonge breukelaar tegen een gewezen profclub kunt spelen, was FC Amsterdam niet ooit de trotse bespeler van het Olympisch Stadion. En FC Amsterdam bleek nog steeds een trotse amsterdamse club, tegenwoordig spelend op een complex in de schaduw van de Amsterdam Arena. Onze jongens wisten deze pot met 4-2 te winnen, waardoor ze weer wat naar boven konden kijken op de ranglijst.

  Afgelopen zaterdag mochten ze naar Naarden voor een competitiewedstrijd tegen de plaatselijke voetbalclub. NVC had uit de eerste 5 wedstrijden exact 0 punten gehaald, terwijl onze jongens de eerste overwinningen binnen hadden gehaald, op papier zou dit dus een goede overwinning moeten worden.

  Helaas bleek deze wedstrijd wat al eerder is gebleken. Onze jongens kunnen heel goed voetballen tegen een hele goede tegenstander (neem de pot tegen Elinkwijk), maar hebben het lastig tegen een op papier mindere tegenstander.

  Het bleef dan ook lang 0-0 totdat eindelijk de ban werd gebroken door Max Wouters. Na een mooie aanval tikte hij de 0-1 binnen en je zou het gevoel hebben dat het daarna ging lopen. Maar helaas was niets minder waar. Onze jongens bleven slordig en kregen het niet voor elkaar om de bal in de ploeg te houden. Dit tot grote ergernis van coaches Rinaldo en Sjoerd. Iedere week wordt er getraind op balbezig, positiespel, vrijlopen en snel omschakelen maar het kwam deze wedstrijd niet uit de verf.

  Het was dan ook niet verrassend dat NVC de gelijkmaker wist te produceren. Gelukkig blijken onze jongens wel weerbaar te zijn en uit het goede karakter gesneden. Ze wisten dat deze wedstrijd gewonnen moest worden om aansluiting te houden met het linkerrijtje. Het was Jarice die tot 2 keer toe de vlammende linker in stelling kon brengen en de stand werd 1-3 voor Breukelen. NVC wilde echter per se het eerste puntje van het seizoen pakken en ze gaven niet op. Ze gingen op zoek naar de aansluiting en die viel helaas ook, 2-3 en een spannende slotfase brak aan. Zou Breukelen stand houden of kwam NVC toch nog langszij.

  Gelukkig stond de stand van 2-3 nog steeds op het bord bij het eindsignaal en Breukelen mocht de punten mee naar huis nemen. Mede dankzij voortreffelijk keeperswerk van Thomas, die zelfs een penalty stopte werd de overwinning over de eindstreep getrokken. Daardoor stijgen onze jongens naar de 6e plek in de hoofdklasse en dat smaakt zeker naar meer.

  Slechte wedstrijden winnen is ook een kwaliteit, kijk bijvoorbeeld hoe PSV dit weekend van Vitesse won om de koppositie te behouden in de eredivisie en die blijken onze jongens inmiddels ook te beheersen.

  Volgende week uit bij Waterwijk, mochten onze toppers die wedstrijd ook winnen, dan komt zelfs de top 4 weer in beeld en dat zou in het eerste jaar in de hoofdklasse een prestatie van formaat zijn. We zijn nu alweer heel nieuwsgierig!